Annelies Damen

fotografie

Amsterdam | website

LOVE nr 1 van editie 10

€ 2900,00
De art serie is in een oplage van 10 gesigneerd
De foto's zijn gemonteerd op dibond(aluminium met een beschermede laag_, met aluminium ophang frame aan de achterzijde in de maat 100 x 100 cm achter plexiglas nmet becherming en je ontvangt er een prachtig geillustreerde catalogus bij.
 
Het werk is op twee manieren aan te schaffen, daar hangt een verschillend prijskaartje aan. Als je kiest voor fotos die opgeplakt zijn op dibond en geen plexiglass higgloss voorzijde maar een beschermfolie hebben, dan is de prijs 2.400 euro.

Over de serie Indie was ons paradijs:

 In de jaren na de Tweede Wereldoorlog kwamen honderduizenden Indische Nederlanders naar ons land. In de tentoonstelling “Indië was ons paradijs”, die in mei en juni 2011 in het Gorcums museum te zien was, volgt Annelies Damen hun spoor. In oktober 2010 maakte zij een reis naar Indonesië om op Java en Bali de plekken op te zoeken waar haar oma Riek leefde, werkte en vakantie vierde. 

INDIË WAS ONS PARADIJS ‚Ä®Foto’s ‘Van toen en van nu’ gevangen in 'dubbel focus'.

De reis die Annelies Damen maakte werd een mysterieuze reis naar het verleden. De motivatie kwam voor Annelies niet alleen vanuit haar beroepsmatige interesse voor het onderwerp. Wanneer haar Indische grootmoeder op hoge leeftijd overlijdt ontdekt zij tijdens het bekijken van de oude familie fotoalbums, dat haar opa als verdienstelijk amateur het Indische verleden in bijzondere beelden had vastgelegd. In ‘dubbel focus’ combineert Annelies op unieke wijze haar eigen exotische beelden met het werk van haar grootvader; een verrassend beeld van de sfeer en de emoties van het oude Nederlands Indië.

Fotografe Annelies Damen kwam al enkele jaren geleden op het idee om het Indische verleden van haar opa en oma met de camera vast te leggen. Door de verhalen over de moeilijke tijden in Indië, de oorlog en het Jappenkamp raakte zij geïnspireerd en werd zij nieuwsgierig naar de verborgen familiegeschiedenis. ‚Ä®Vervolgens heeft zij het levensverhaal van haar oma door middel van een aantal interviews op tapes vastgelegd. ‘Mijn oma is de rode draad voor deze Indië expositie en de foto’s en verhalen zijn symbolisch voor alle Indische Nederlanders’, aldus Damen. ‘In gedachten reisde zij met mij mee. Tijdens mijn werk heb ik de geuren geroken en de kleuren gezien waar oma over vertelde. Dit heeft dromerige beelden opgeleverd met een zonnige kant. Het is een ode geworden aan haar en aan alle Indische Nederlanders’.

lees verder in de CV van Annelies Damen.

Meer werk zal getoond worden op de FOTOFEVER art fair in Parijs van 11 tot 13 novembre 2011. Mocht je in de buurt zijn, mail ons voor een vrij entree biljet, we zullen je hartelijk verwelkomen.