Marcel Straver

kunstschilder, reclameman

vierluik zie aparte elementen in baklijst

€ 0,00

Biografie

Hoewel pas in 2010 serieus begonnen met schilderen, ben ik wel al van jongs af aan creatief bezig. Ook in professioneel opzicht, als ontwerper/eigenaar van grafisch ontwerpbureau Tweed in Vinkeveen. Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de Grafische MTS in Amsterdam en aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en ik schilder momenteel o.a. bij Atelier De Kromme Mijdrecht en bij Classic Art Atelier in Maarssen.

Ik werk zowel autonoom als in opdracht. In dat laatste geval maken we eerst een afspraak om de wensen door te spreken, na goedkeuring op een eerste ideeschets ga ik aan de slag om een uniek schilderwerk naar wens te maken. Daarbij vraag ik uiteraard de nodige artistieke vrijheid, maar toon tegelijkertijd dezelfde professionele benadering als bij mijn ontwerpwerk.

Prijzen

  • Competitie Classic Art Atelier / Hanneke Naterop - 4e prijs
  • Kunstetikettenwedstrijd 2014 - winnaar
  • Groene Hart Kunstprijs 2013 - 3e prijs vakjury, 6e publieksprijs, 11e online publieksprijs

Hieronder zie je een foto van een muurschildering die ik ter plekke kan vervaardigen. Vind ik leuk om te doen. Als je zo'n opdracht wilt verstrekken, kunnen we het beste op lokatie overleggen, ook over de prijs.

muurschildering

 

 

MH17

MH17

 

 

Op 17 juli 2014 werd vlucht MH17 van Malaysia Airlines, op weg van Schiphol Amsterdam naar Kuala Lumpur, boven Oost-Oekraïne uit de lucht geschoten. Alle 298 inzittenden, zowel bemanning als passagiers komen om het leven. Omdat het vliegtuig opsteeg vanaf Schiphol waren er veel Nederlanders onder de slachtoffers, 193 om precies te zijn, maar ook 43 Maleisiers (waaronder de 15 bemanningsleden), 27 Australiërs, 12 Indonesiërs, 10 Britten, 4 Belgen, 4 Duitsers, 3 Philippijnen, 1 Canadees en 1 Nieuw-Zeelander. 23 juli 2014 was in Nederland de dag van Nationale Rouw. 10 november 2014 vond in de RAI in Amsterdam de Nationale Herdenking plaats.

N.B. Voor de vermelding van alle namen en nationaliteiten is de officiële lijst van Malaysia Airlines gebruikt. Zie verder op mijn site

In dit werk heb ik uiting willen geven aan mijn afschuw ten aanzien van deze gebeurtenis die naar mijn overtuiging een keerpunt betekent in de betrekkingen tussen oost en west. Niet ten goede vrees ik. Het beeld van geïmproviseerde markeringen (in de vorm van een tak met witte doek of plastic zak eraan geknoopt) in een enorm graanveld staat nog steeds in mijn geheugen gegrift. Dit beeld symboliseert voor mij de zinloosheid van deze aanslag. De desolate vlakte van het graanveld heb ik verbeeld in oorlogskleuren. Een gevolg van oorlog, maar hopelijk geen oorlog tot gevolg. De lichamen van dierbaren lagen overal verspreid en door de oorlogssituatie was het lang onmogelijk om die behoorlijk te bergen. Vreselijk. 298 levens die niet vergeten mogen worden. Ik heb ze met initialen, passagiersnummer en landcode (zie de detailfoto’s) allemaal verwerkt in dit schilderij dat al sinds de vreselijke gebeurtenis in mijn kop zat. Nu staat het op doek.